Meer informatie? Klik hier!

maandag 29 oktober 2007

Wouter Hebbrecht verlengt contract bij BLOSO

Wouter Hebberecht (STE) één van de twee wereldkampioenen skeeleren (Bart Swings van RSC Heverlee is dat andere supertalent) dat ons landje telt kan als erkend topatleet verder werken naar 2009.
Lees onderstaand persbericht van VRB.

Wouter Hebbrecht heeft zijn topsportcontract bij Bloso opnieuw met een jaar kunnen verlengen. Daarmee zal hij zich voor het derde jaar op rij professioneel kunnen voorbereiden.
In augustus bekroonde de 27-jarige Evergemnaar zijn seizoen met de wereldtitel op de 200 meter tijdrijden op de weg. Hij won toen met 7 duizendsten van de Italiaan Duggento, de meervoudige wereldkampioen op die afstand. Een maand eerder had Hebbrecht op het EK het zilver gepakt op de 300 meter tijdrijden op de piste en het brons op de 200 meter tijdrijden op de weg. Daarmee voldeed hij aan de resultaatsverbintenis die in zijn contract was opgenomen.
Op de 300 meter verbeterde hij zijn drie jaar oude Belgisch record met ruim 3 tienden naar 24"155. Het Belgisch record op de 200 meter dat hij vorig jaar op het WK reed, stelde hij dit jaar op het WK tot twee maal toe scherper tot 16"366.
De resultaatsverbintenis voor 2008 is het behalen van goud op het EK of het WK en selectie voor de World Games. Einddoel is een medaille op de volgende World Games (2009) in Kaohsiung (Taipei).
Wouter Hebbrecht is lid van Skeeler Team Evergem. Hij wordt begeleid door de Amerikaanse trainster Deborah Alpers van het “Milpitas Inline Speed Team” in het Californische San Jose. Een groot deel van zijn voorbereiding gebeurt dan ook in de VS.

Geen opmerkingen: