Meer informatie? Klik hier!

zondag 6 april 2008

Le Petit Rouen

Terug van een weekendje Rouen. In Rouen werd voor de 27ste keer een wedstrijd georganiseerd "le Grand Rouen", op de Quai Jean Moulin naast de Seine. Van oudsher is dit een van de seizoensopeners in Frankrijk, waarop ook vele Belgen afkomen, maar de laatste jaren was de belangstelling aan het tanen. Blijkbaar wou de organisatie dit jaar de opkomst terug opvijzelen (dixit RollerEnligne.com), en combineerde het de Internationale Wedstrijd met een selectie voor het Franse kampioenschap.

Helaas ... dit was geen goede keuze ...

Het invoegen van de selecties zorgde voor meer nadruk op de oudere leeftijdscategorieën, zowel qua programma als wat betreft deelname van de Franse renners. De Belgische deelnemers zijn trqditioneel eerder bij de jongere renners te zoeken.

Het weer kan natuurlijk altijd spelbreker zijn en de vooruitzichten voor dit weekend waren niet grandioos ... maar als je dan de keuze moet maken tussen je selecties voor het Franse kampioenschap en je buitenlandse renners die 400 kilometer of meer hebben afgelegd om te komen rijden, velen van de jongere categorieën, dan kan je niet anders dan te kiezen voor ... je Franse kampioenschap.

Het Belgische Legioen (uit Tienen, Brugge, Heverlee, Zemst, Zandvoorde en Mechelen - ik hoop dat ik niemand vergeet) kon de keuze niet smaken. Een programma dat om het half uur verandert, dat niet of nauwelijks gecommuniceerd wordt, gebrekkige uitslagen ... pfff ...

Toch een aantal wedstrijden gezien, hoewel soms in moeilijke omstandigheden (regen, dus nat wegdek). Een onvolledige lijst met uitslagen (volledige komt later - we zijn niet tot het einde gebleven) met excuses voor hen die ik nu vergeet ...

Nymphe Keuleers (Zemst) won beide wedstrijden voor de pupillen meisjes. David Danneel (ZRC) deed hetzelfde bij de jongens. Onze eigen Niels Bulens werd twee keerde zesde, en ook zesde in de einduitslag. De Benjamins was een beperkte groep, met de Belgische top 3 aan de start: Arno en Kevin Bailly (Zemst) en Jens Provoost (ZRC), naast Floris Van der krieken en vier Fransen. Floris eindigde twee keer zevende.

Bij de groteren heb ik op dit moment maar fragmenten van uistlagen ... Sander Corne (Zemst) won de puntenkoers bij de Cadets, maar werd 22ste op 200 meter tijdrijden. Jessica Gaudesaboos (Fratelli) werd derde zowel op de 5.000 meter punten als op de 500 meter (op een nat wegdek), Sabrina 8ste op de puntenkoers.

Ons aller Sandra moest op het laatste moment verstek gaan wegens een kuitbelssure, opgelopen op training deze week.

Ten slotte: ik hoop dat iedereen veilig thuisgeraakt is in de barre weersomstandigheden. De schroothandelaars hebben gouden zaken gedaan vanmiddag op de gladde wegen vrees ik ... Volledige uitslagen komen later, met wat foto's ...

Geen opmerkingen: